Genial seng til den lille lejlighed (Wall bed)

Dette indlæg handler om at spare plads i den lille lejlighed, ved at vælge møbler som gør det muligt at “bo småt – men godt”.

Vi har set lidt på hvad man kan gøre i en meget lille lejlighed, og fundet lidt inspiration i små New Yorker lejligheder, hvor der er meget lidt plads, men stor kreativitet.

En af de muligheder der er rigtig sjov er de såkaldte “Wall beds”. Det er en seng, som kan klappes op på væggen, og det giver mulighed for at man kan have flere funktioner i samme rum. Dvs. at et rum ikke kun behøver at bruges som soveværelse, men det kan samtidig fungere som hobbyrum, stue eller hvad man nu har lyst til.

LÆS OGSÅ: Betaler du for meget for bredbånd?

first-murphy-bed-small

Small murphy bed

Her ses den første af slagsen.

Den er fra starten af 1900-tallet, og bygget så den kan klappe ind i et skab, og dermed blive helt usynlig i rummet. En sjov ide, som kommet på kraftig retur, i takt med at amerikanerne flytter tættere og tættere sammen i metropolbyer som San Francisco og New York.

Hvis du vil læse mere om hvordan du kan bygge din egen Wall bed, så kan du tjekke hjemmesiden her, hvor man også kan købe sit eget wall bed kit til at lave sengen.

Hvordan udnyttes pladsen bedst om dagen?

Det kan være en ide at lave mulighed for at bruge rummet til spisestue om dagen. Spisestuen er ofte en luksus der ikke er råd til i de meget små bylejligheder, men med denne væg-seng, kan det blive muligt.

Der er også nogle geniale spiseborde på markedet, som kan klappes ud så der kan sidde mange folk, når der er behov for det.

Dette spisebord er ret genialt:

Spisebord fra GoDownsize.com

Spisebord fra GoDownsize.com

Dette Ekstreme folding-table fra GoDownsize giver mulighed for, at man kan trække et lille skrivebord ud til at have 10 personer til spisning, og dermed bruge sit gamle soveværelse som spisestue, når der kommer gæster over.

Billedet taler lidt for sig selv. Hængslerne i midsten af bordet kan trækkes ud, så det kan have mange forskellige længder. Der kan dermed sidde fx. 2, 4, 6, 8 eller 10 personer, hvis man sætter er par for bordenden også.

Bordet er også genialt på det lille kontor, som har brug for at der kan holdes møder eller bestyrelsesmøder en gang i mellem, men til daglig har brug for at der kan sidde medarbejdere og arbejde. Det er ofte kontormøbler der udvikles på denne måde, da det giver gode muligheder for flere funktioner til rummet og kontoret.

Stabelbare stole i stilfuldt design

Hvis man ønsker at fuldbyrde den pladsbesparende løsning, så kan man vælge at købe nogle stabelbare stole i godt design. Fx. disse smukke Howe stol fra danske Holmris, som er solgt i mange mil. eksemplarer over hele verden:

kontormøbler

De kan stables med utrolig lidt spildplads, så der let kan stå 10 stole i et hjørne eller under det sammenklappelige bord ovenfor. Dermed kan man hurtigt transformere soveværelset til et meget stilfuldt spiserum, med masser af komfort og plads.

Holmris kontormøbler

Holmris kontormøbler

Skabt som kontormøbler – men også gode til privaten

Dette stærke design er oprindeligt skabt som kontormøbel, og Holmris driver også primært salg af kontormøbler, men jeg synes netop dette stoledesign udmærker sig ved det geniale design, som netop gør den ideel til den lille lejlighed eller det lille hus, som har brug for at optimere pladsen så meget som muligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *