Guide til valg af WordPress tema

I dette indlæg vil vi sammen med Opretblog.dk tage et nærmere kig på alle de ting, du skal overveje, når du vælger et WordPress tema. At oprette blog (eller bare en almindelig hjemmeside) er stort, og især designet, er ikke et element man skal tage for givet.

Der er så mange beslutninger at tage, at de fleste bliver helt skræmte inden og i processen. Hvis du står med følelsen “Ahhhhhhh, jeg kan ikke gøre det længere!” , så kan det være denne guide kan hjælpe dig lidt nemmere igennem processen.

I dette indlæg er vores mål, at hjælpe dig med at træffe de rigtige valg, når det kommer til at vælge en WordPress tema på de nyoprettet blog. Vi kan ikke træffe den endelige beslutning for dig, men vi kan hjælpe dig godt på vej – og endnu vigtigere, vi kan hjælpe dig med at undgå de kedelige fejl, som kan gøre processen endnu mere besværlig.

5-Det-rette-blogdesign

Hvad er formålet med at oprette bloggen?

Vi starter ikke ud med at kigge direkte på alle de mange WordPress design muligheder du har – da dette slet ikke vil gavne dig. Allerede fra starten, vil vi give dig et tip, som kan fjerne en stor del af de temaer, som du alligevel ikke skal benytte i den sidste ende.

Du skal nemlig stille dig selv spørgsmålene, hvorfor eksisterer din blog? og hvad ønskede at opnå ved at oprette bloggen?

Eksempelvis blogger mange for, at gavne deres fremtidige jobmuligheder, andre bloggere for at tjene penge og andre blot for at have et frirum. Udover at dette kan hjælpe dig på vej med dit tema valg, så er dette også en vigtig ting at slå fast inden du starter – blot for at du ikke dør ud i den tidlige bloggerprocessen.

Hvor mange penge vil du bruge på temaet?

Når du ved helt præcist hvorfor du blogger, så er det også nemmere at beslutte sig for, om du har lyst til at betale for et WordPress tema (100-500 kr.) eller blot ønsker at benytte dig af gratis WordPress tema mulighederne.

Et gratis tema kan sagtens være vejen frem, og mange unikke bloggere har benyttet sig af gratis temaer på deres blog. Hvis man bruger et gratis tema, og man har lysten til at rode med indstillingsmulighederne, så kan man sagtens fået et flot unikt design, på niveau med mange købte temaer.

Selvfølgelig får du mere, hvis du betaler, og de fleste premium temaer er ikke særlig dyre. Er dit formål f.eks. et fremtidigt job indenfor bloggens emne, så kan et premium tema være en mulighed.

Påbegynd søgningen af WordPress temaer

Vi er på vej. Jeg ved, det er ikke let at forstå, hvordan man vælger et WordPress Tema, men når du ved, hvad slags blog du sigter efter, og hvor meget du har råd til, er du klar til at foretage dine første søgninger.

Vi vil anbefale at tænke på følgende, når de søger tema til din blog.

  • Kig rundt på nettet for at se, hvad andre niche sites har i form af sider og funktionalitet (dvs. sider i samme branche som din egen).
  • Finde steder du rent designmæssigt kan lide. Tænk herefter over præcis hvilke elementer af siden du kan lide (skrift, widget, farver etc.
  • Når du udforsker potentielle WordPress temaer, se på hvilken kategori temaet faldet ind under for, at gøre det nemmere dig søge efter andre. Når du kender kategorien, så vil dit valg bliver nemmere.

Her er en liste over nogle steder, hvor vi tidligere har fundet temaer. Nogle af dem tilbyder temaer med gratis imens andre krave betaling (engangs- eller årligbetaling):

Følger du disse råd, så skulle du nemt kunne finde et tema til din blog. Det sidste råd herfra skal lyde, at du ikke skal være bange for, at bruge et par timer til at finde det rigtige.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *