Skal du indrette kontor i din bolig?

Ejer du en bolig, eller blot bor til leje, så har du måske planer om at indrette dig et lækkert kontor, hvor du i ro og mag, kan sidde og arbejde med de ting som du interessere dig for. I dette indlæg vil jeg komme med et par gode tips, hvis du står overfor at indrette et hjemmekontor – og rådene skulle gerne være en hjælp til at sætte nogle tanker i gang, og samtidig inspirere.
Hjemmekontoret2

Gode råd til indretning af hjemmekontoret

I dag tilbyder flere og flere virksomheder at man kan arbejde mere fleksibelt og hjemmefra, hvilket er perfekt for familien som ønsker at bruge mere tid sammen med familien. Men at arbejde hjemmefra, kræver et ordentligt arbejdssted – så man rent faktisk har lyst til at sætte sig ind og arbejde, og samtidig med har de rette redskaber til at udføre arbejdet ordentligt.

Mine råd når du skal indrette kontoret

Find inspiration på nettet

Har du svært ved at komme på nogle gode indretnings idéer, så er internettet det perfekte sted at søge efter inspiration til indretning og design. Jeg søgte selv lidt rundt for nogle dage siden, og fandt frem til denne engelske side, som havde en masse gode forslag til hvordan et smart hjemmekontor kunne se ud.

Tænk ergonomisk hvis du skal arbejde mange timer

Er du én af dem som arbejder hjemmefra, eller blot bruger rigtig mange timer ved skrivebordet – så er det vigtigt at du tænker ergonomisk når du indretter dit kontor, så du kan forebygge imod fx ryg, muse og andre led skader. En museskade er ikke at tag fejl af, og kan hurtigt gøre at du ikke kan udføre dit arbejde ordentligt. Så husk at tag hensyn til punkter som: computerskærm i rette øje højde, at benene kan hvile, din arm er i den rette vinkel/position – så du slipper for museskader, osv. Søg efter IT skader/miljø online – hvis du vil være helt sikker.

Placer skrivebordet tæt ved vinduet

Som mennesker er vi afhængig af naturligt dagslys, ellers kan vi gå hen og blive deprimerede, triste og det er ikke sundt. Derfor har du et vindue i dit kontorlokale, så sørg for at placere skrivebordet tæt ved vinduet – så du kan få noget naturlig lys. I samme omfang vil du måske opdage noget spændende udenfor vinduet, hvilket vil få dig til at rejse dig op og kigge engang imellem, hvilket er sundt for kroppen ligeså.

Anskaf de rette kontorartikler

For at man kan udføre sine arbejdsopgaver ordentligt i kontoret, kræver det at man har de rette kontorartikler/accessories til rådighed. Det kan være alt fra kuglepennen, linealen, brevåbneren, til større genstande som printere, fax maskine, osv. Alt afhængig af hvilken type opgaver du arbejder med – så kommer man ikke uden om at anskaffe sig nogle af disse kontorartikler.

Jeg plejer at købe mine online, her kan der nemlig spare en masse penge – også slipper jeg for at skal stå i kø nede i det lokale shopping center. Jeg kan anbefale Staples.dk – de har formentligt det største udvalg indenfor kontorartikler i landet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *